Vetëm partitë minoritare kanë paguar gjobat në PZAP

21.08.2017 17:18
Vetëm partitë minoritare kanë paguar gjobat në PZAP

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) ka njoftuar se deri më tani gjobat për thyerjen e mirësjelljes gjatë fushatës zgjedhore kanë paguar vetëm partitë minoritare që janë në Kosovë.

Gjithsej shuma e cila duhet të paguhet është 348,900.00 euro.

PZAP ka njoftuar se gjobën e tyre e kanë paguar, Lista Serbe, Partia e Ashkalive për Integrim, Koalicioni – VAKAT dhe Kosovo Demokratik Turk Partisi.

“Lista Serbe e ka paguar në tersi shumën e gjobave 35,600.00 euro,Partia e Ashkalive për Integrim –PAI, ka pagur ne tersi shumën e gjobave prej 1,200.00 euro, Koalicioni – VAKAT, ka pagur në tersi shumen e gjobave prej 1,200.000 euro,Kosovo Demokratik Turk Partisi – KDTP, ka paguar ne tersi shumën e gjobave prej 8,400.00 euro”, thuhet në njoftimin e PZAP-së.

Ndërsa koalicioni PAN, koalicioni LAA, dhe Lëvizja Vetëvendosje, nuk kanë paguar akoma gjobat.

Koalicioni – PDK,AAK,NISMA -158,000.00 euro, Koalicioni LDK-AKR-ALTERNATIVA, 71,700.00 euro dhe LVV  62,600.00 euro, duhet të paguajnë në PZAP.

“Subjekti Politik Koalicioni PDK-AAK-NISMA, deri më tani ka paguar shumën prej 81,917.00 euro, ndërsa ka mbetur ende pa i pagur edhe 76,083.00 euro”, ka njoftuar PZAP.

Afati për pagesën e Gjobave është deri me datën 22.08.2017. Nëse subjektet politike nuk i paguajnë gjobat nuk mund te certifikohen dhe te marrin pjese në Zgjedhjet Lokale të 22 tetorit 2017. /Insajderi.com