Vendet më të arsimuara në Evropë

18.09.2016 08:42

Ndër vendet ku më shumë se gjysma e popullsisë janë të arsimuar në nivelin më të lartë profesional janë Londra, Skocia Lindore, Walloon Brabant në Belgjikë, Oslo në Norvegji, Helsinki në Finlandë dhe Cyrih në Zvicër, njofton “The Independent”.

Vendet më të arsimuara në Evropë

Këtë studim e ka bërë gjuhëtari, matematikani dhe artisti çek, Jakub Marian, ku përmes një harte tregon përqindjen e vende në të gjithë Evropën, me njerëzit të cilët kanë një diplomë.

Ai këto të dhëna i ka marrë nga EuroStat të cilat janë publikuar në dhjetor të vitit të kaluar./Insajderi.com