Vendet me përqindjen e vetëvrasjeve më të lartë

14.09.2016 09:41
Vendet me përqindjen e vetëvrasjeve më të lartë

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) rreth 800.000 njerëz kryejnë vetëvrasje çdo vit në mbarë botën.

Vendi me normën më të lartë të vetëvrasjes është Guyana, me rreth 42 njerëz për çdo 100 mijë, të vdekur nga qëllimet e vetëlëndimit, njofton “The Independent”.

Vendet e Evropës Lindore duket se kanë normat më të larta, Lituania ka shkallën e lartë rreth 28.2 , në krahasim me krahasim me Mbretërinë e Bashkuar që ka normën prej 6.2.

Ndërsa ShBA kanë një normë të vetëvrasjeje 12.1 persona për 100 mijë dhe Kina ,e 7.8. /Insajderi.com