Shtetet evropiane që kanë ngritur mure për emigrantët

22.09.2016 15:06
Shtetet evropiane që kanë ngritur mure për emigrantët

Franca është bërë vendi i fundit europian që ngre një mur për të ndaluar lëvizjen e emigrantëve dhe refugjatëve. Ky mur i ngritur në kampin e Calais është financuar nga qeveria britanike.

Muri është 1 kilometër i gjatë, në rrugën kryesore të Calais dhe është 4 metra i gjatë. Kostoja e tij është rreth 2 milionë sterlina.

Mure të ngjashëm me këtë janë ndërtuar këto vitet e fundit në Europë. Radioja “Europa e Lirë” ka krijuar një hartë që tregon vendet që kanë ngritur barriera fizike.

Bullgaria

Ka ngritur një mur përgjatë kufirit me Turqinë. Muri përfundoi në gusht të vitit 2015. Shënon fillimin e ndërtimit të mureve në Europë.

Hungaria

Hungaria e përfundoi murin e saj përgjatë kufirit me Serbinë në 14 shtator 2015 dhe murin përgjatë kufirit me Kroacinë rreth një muaj më vonë.

Sllovenia

Ka ngritur një gardh përgjatë kufirit me Kroacinë në nëntor të vitit të kaluar.

Maqedonia

Në fund të muajit nëntor të vitit të kaluar, Maqedonia ndërtoi murin përgjatë kufirit me Greqinë.

Austria

Në prill të këtij viti, Austria nisi ndërtimin e gardhit përgjatë kufirit me Italinë.