Shtetasve ukrainas u lejohet hyrja në BE pa viza

01.03.2017 08:59
Shtetasve ukrainas u lejohet hyrja në BE pa viza

Negociatorët e Parlamentit Evropian dhe të Bashkimit Evropian kanë arritur marrëveshje për lejimin e shtetasve të Ukrainës që të hyjnë në shtetet anëtare të BE-së pa viza.

Presidenti ukrainas, Petro Poroshenko, në rrjetin Twitter, e ka përshëndetur këtë lëvizje si “formale, por hap të rëndësishëm në rrugën për integrimet evropiane”.

Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, tha më herët këtë muaj se liberalizimi i vizave ndërmjet BE-së dhe Ukrainës pritet të hyjë në fuqi në verë të këtij viti, shkruan REL.

Marrëveshja tash duhet të mbështetet nga Parlamenti Evropian dhe nga parlamentet e shteteve anëtare të BE-së.