Shkalla më e ulët e papunësisë në Gjermani që nga viti 1990

31.03.2017 15:59
Shkalla më e ulët e papunësisë në Gjermani që nga viti 1990

Të dhënat për muajin mars 2017 tregojnë se shkalla josezonale e papunësisë në Gjermani është 5.8 për qind, dhe se në këtë vend ka 2.5 milionë të papunë.

Në Gjermani, numri i të papunëve në mars të këtij viti është ulur për 30 mijë persona, ndërsa norma josezonale e papunësisë ka rënë në 5.8 për qind, që paraqet përqindjen më të ulët që nga bashkimi i Gjermanisë në vitin 1990, shkruan Anadolu Agency.

Sipas të dhënave të Agjencisë Federale të Punës (BA) në Gjermani reduktimi i planifikuar i numrit josezonal të të papunëve prej 10 mijë është rritur në shifrën prej 30 mijë.