Serbia ekspozon armën që rrëzoi avionin ushtarak amerikan

23.03.2017 17:26
Serbia ekspozon armën që rrëzoi avionin ushtarak amerikan

Muzeu ushtarak i Beogradit të enjten shënoi përvjetorin e sulmeve të NATO-s në vitin 1999, duke shfaqur në ekspozitë të përhershme sistemin e raketave kundër-ajrore, armë që rrëzoi një avion ushtarak amerikan.

Kjo shfaqje e kësaj arme ka qëllim të përkujtojë viktimat dhe të shërbejë si një përkujtim i përhershëm i bombardimeve, njoftojnë mediet serbe.

Serbia ka llogaritur që sulmet e NATO-s i kanë kushtuar 30 miliardë dollarë dëme./Insajderi.com