Rrëfim për iPhone-in e parë – 9 vite pas

08.09.2016 14:46
Rrëfim për iPhone-in e parë – 9 vite pas

Po bëhen nëntë vjet në ditën që kur Apple kishte filluar shitjen e telefonit të parë “iPhone”. Para se iPhone i parë të dilte në treg, telefonat e tjerë ishin gjysmë tastierë dhe gjysma ekran.

Faqet e plota të internetit nuk ishte e mundur të shfaqeshin në telefonat mobil, kështu që kompanitë ishin të detyruar për të ndërtuar versione më të dobëta të faqeve të tyre.

iPhone ndryshoi gjithçka.

E megjithatë përvojën e iPhone që ne të gjithë gëzojmë sot nuk ndodhi brenda natës. U deshën vite që Apple, të shtojë veçori në funksion. Nga standardet e sotme, iPhone i parë origjinal ishte një tullë e kotë.

Si një kujtesë se sa shume ka ndryshuar iPhone, që nga koha kur është lansuar në treg për herë të parë, ne kemi sjellë disa përditësime që janë bërë ndër vite tek iPhone.

Ka një mësim të rëndësishëm këtu: Njerëzit kanë tendencë për të gjykuar shpejt produktet në atë që ato mund dhe nuk mund të sjellin, duke dështuar për të llogaritur si produktet përmirësohen me kalimin e kohës. Siç tregon iPhone, është e mirë për të filluar me kufizime dhe gradualisht të zgjerohet produkti gjatë viteve.

Po, iPhone origjinal ishte një mrekulli. Si një kujtesë, këtu është ajo si si ishte konkurrenca në atë kohë.

Është interesante të shohim prapa dhe të shohim se si shumë karakteristika themelore kanë munguar në iPhone-in e parë.

Lidhja 2G ishte tepër e dobët për shkak se AT & T ishte i vetmi opsion transportuesi në dispozicion. Dhe AT & T ka pasur problemet e veta (me shumë rënie të rrjetit).

Nuk kishte market për programe siç është tani App Store, kështu që nuk kishte as Angry Birds, Instagram apo edhe Candy Crush!

U deshën tre vjet për Apple për të shtuar prerjen, kopjimin, dhe futjen e tekstit.

Për të organizuar iPhone tuaj ishte e mundur vetëm duke lidhur atë me kompjuter. Një gjë e tillë kishte zgjatur për pesë vjet!

Kamera ishte 2 Megapiksel! Me anë të kamerës nuk ishte e mundur për të bërë video me të.

Përktheu nga techinsider.io, Agan Kosumi

ffffffffff