Qani Lutfiu shpalosë projektin e ndërtimit të helikopterit

18.03.2017 12:18
Qani Lutfiu shpalosë projektin e ndërtimit të helikopterit

Qani Lutfiu nga Presheva, ka shpalosur projektin e tij për inovacion për ICT Awards.

Lutfiu që është mekanik i makinave bujqësore ka arritur që për 4 vite ta realizojë helikopterin e tij privat, me një ulëse, pa ndihmën e askujt.

Lautfiu ka tregu se projektin e ka nisur para 5 viteve si ide, ndërkohë që punë intensive ka pasur 4 vite e gjysmë.  Për të ngarkesa më e madhe ka qenë projektimi dhe ndërtimii flutrën së helikopterit, ndërsa në ndërtimin e pjesës tjetër nuk ka pasur vështirësi.

“Materiali i helikopterit është celik elastie, motorin e ka marrë në Prizren, i ka 1250 kubik fuqi, 379 kilogram është pasha e tij dhe ndizet me benzene”, tha Lutfiu në një video për ICT Awards.

Helikopteri i Lutfiut mund të fluturoj për dy orë, jo më shumë.

Ndërsa thotë se të tërin e ndërtoi vet, dhe përvec që nuk është ndihmuar nga shtetit, thotë se ka pasur problem nga ta pasi që 2012-ës kishte marrë kërcënime që të mos e bëjë këtë projekt. /Insajderi.com