Prishtina e Beogradi nuk arrijnë marrëveshje për kodin telefonik

30.09.2016 17:25
Prishtina e Beogradi nuk arrijnë marrëveshje për kodin telefonik

Pas pesë ditësh të takimeve intensive për çështjet e kodit telefonik në Bruksel, nuk është arritur ende marrëveshja për implementim, me gjithë përparimet e vogla në disa aspekte.

Ministrja Tahiri deklaron se gjatë gjithë kësaj kohe delegacioni i Kosovës ka mbrojtur interesat e shtetit, ka mbrojtur marrëveshjen për Telekom dhe planin aksional dhe kategorikisht ka qenë i vendosur të mos pranoj kërkesat e palës serbe që dalin jashtë marrëveshjes për Telekomin.

Siç është thënë edhe më përpara, pala serbe duke e shkelur marrëveshjen ka kërkuar shtrirje të antenave të Telekomit në të gjithë Kosovën dhe ka pasur tendenca për t’i uzurpuar asetet e Telekomit të Kosovës.

“Delegacioni i Kosovës i është përgjigjur palës serbe, se këto janë vija të kuqe të përcaktuara me marrëveshjen e Telekomit, prandaj edhe nuk ka lejuar devijimin nga marrëveshja”, thuhet në një komunikatë për media lëshuar nga Zyra e Kryeministrit.