Prindërve në Amerikë u ndalohet ta emërojnë vajzën e tyre “Allah”

28.03.2017 09:45
Prindërve në Amerikë u ndalohet ta emërojnë vajzën e tyre “Allah”

Një çifti nga Gjeorgjia në shtetin amerikan i është ndaluar që ta emërojnë vajzën e tyre “Allah”.

Departamenti i Shtetit i Shëndetit Publik ka refuzuar të nxjerrë një certifikatë lindjeje për vajzën 22 muajshe, shkruan BBC.

Elizabeth Handy dhe Bilal Walk thonë se kjo është e papranueshme që fëmija i tyre, ZalyKha Graceful Lorraina Allah, është lënë zyrtarisht pa emër.

Por, zyrtarët e shtetit thonë se mbiemri i fëmijës duhet të jetë Handy, Ëalk ose një kombinim i të dyjave, jo Allah.

Fjala “Allah” është fjala arabe për Perëndinë.

Babai i vajzës, Atlanta Journal ka thënë se “kjo është e padrejtë dhe shkelje e të drejtave tona”, shkruan BBC. /Insajderi.com