Presidenti Thaçi: Jemi krenarë me Policinë e Kosovës

06.09.2016 15:11

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, në shtatëmbëdhjetë vjetorin e themelimit të Policisë së Kosovës, ka thënë se Policia e Kosovës është kthyer në një forcë që simbolizon më së miri vizionin për Kosovën.

Presidenti Thaçi: Jemi krenarë me Policinë e Kosovës

“Është një forcë multietnike, me përfaqësim gjithnjë e më të mirë gjinor, me standardet më të larta të profesionalizmit, shembull për Kosovën dhe tërë rajonin”, ka vlerësuar presidenti Thaçi.

Ai në këtë ditë i ka kujtuar sukseset e Policisë së Kosovës, por edhe sakrificat e saj, njofton Presidenca përmes një komunikate për media.

“Jo pak policë kanë rënë në krye të detyrës. Kujtimi për ta do të jetojë gjithmonë dhe do të jetë motiv për të ndërtuar një forcë të policisë dhe një shtet çfarë dëshirojnë të gjithë qytetarët e Kosovës”, është shprehur presidenti Thaçi.

“Shtatëmbëdhjetë vite më parë, në këtë datë, janë hedhur themelet e një prej institucioneve më të suksesshme të shtetit të Kosovës, Policisë së Kosovës. Nga 176 policët e parë, që përbënin gjeneratën e parë që përfunduan trajnimin në Shkollën e Policisë në Vushtrri, sot Polica e Kosovës është rritur në një trup që mbulon tërë Kosovën dhe u shërben të gjithë qytetarëve të Kosovës, në çdo kënd të Kosovës, pa marrë parasysh përkatësinë e tyre”, ka thënë ai./Insajderi.com