Polonia kërkon dëmshpërblim nga Gjermania për Luftën e II Botërore

03.08.2017 15:52
Polonia kërkon dëmshpërblim nga Gjermania për Luftën e II Botërore

Polonia do ta konsiderojë mundësinë të kërkojë shpërblim nga Berlini për dëmet në Luftën e II Botërore.

Zyrtarë polakë kanë vënë në dukje se përveç dëmeve kanë humbur jetën edhe 6 milionë njerëz të të gjitha moshave dhe gjinive.

Qeveria po analizon të gjitha detajet dhe bëhet e ditur se më 4 gusht do të paraqesin kërkesën e tyre para Berlinit.

“Është detyrë morale e politikanëve që të kërkojnë shpërblim”, ka thënë ministri i mbrojtjes, Mularczyk.

Çështja e shpërblimit është vënë rishtas në skenë nga politikanët polakë dhe ministri i mbrojtjes, Antoni Macierewicz.