Policia: Vetëvendosje dje kishte përgatitur sulm terrorist

02.09.2016 08:25
Policia: Vetëvendosje dje kishte përgatitur sulm terrorist

Policia e Kosovës dyshon se Lëvizja  Vetëvendosje gjatë së enjëtës kur pritej të votohej Marrëveshja për Demarkacionin kishte përgatitur sulm terrorist.

Sipas raportit të policisë me vendim të Gjykatësit të procedurës paraprake ishin kontrolluar depo dhe lokale përcjellëse në një parking-depo, afër Termokosit në Prishtinë me C`rast kishin konfiskuar 56 canta krahu me mjete molotovi.

Bastisja ka ndodhur rreth orës 8:00, gjatë së cilës ishin konfiskuar çantat e krahut me shishe të ndryshme të mbushura me materie të lëngët e cila dyshohet te jete benzinë.

“7 çanta me kavanoza të mbushur me te njëjtën materie, 1 çante dhe një pako me shishe te zbrazëta, 5 bidona të plastikes 10 litërsh të mbushur me te njëjtën materie, 2. hinka, 30 shishe ngjyre pinku, të mbushura, 5 paketa me shishe te ndryshme te mbushura me te njëjtën materie, 1 qese me sfera qelqi, 1 paket me kartela identifikues te ndryshme “. 21 sprej me ngjyra, 2 qakan, 2 çanta dhe një qese me gur, 10 pjese metalikë ne forme ylli, 14 mjete te ndryshme piroteknike, 7 pajisje nga plastika te improvizuar për gjuajtje, 27 ambalazhe me ngjyre 0.7 kg. 1 ambalazhe me ngjyre prej 18 litrave, 1 pako me gozhda, 1 qese me maska te rëndomta, 7 megafona, 1 çante me pjesë te imta plastike dhe 29 çanta te zbrazëta”, shkruan në raportin e policisë.

Rasti po hetohet nga njësitet përkatëse policore. /Insajderi.com