Pjesët përbërëse të iPhone 7 kushtojnë jo më shumë se 220 dollarë

25.09.2016 15:13

Kostoja e pjesëve përbërse të iPhone 7 është 450 dollarë më pak se sa çmimi i telefonit, thotë një kompani çmontimi.

Pjesët përbërëse të iPhone 7 kushtojnë jo më shumë se 220 dollarë

Pjesët brenda një iPhone 7 32GB llogariten të kushtojnë $219.80, thanë ekspertët e çmontimit IHS Markit ku komponenti më i shtrenjtë është ekrani që kushton $43. Nëse merren bazë kostot e prodhimit dhe montimit në total produkti i Apple duhet të kushtojë jo më shumë se $224.90.

Çmimi i përcaktuar nga çmontimi nuk merr parasysh kohën dhe paratë e harxhuara për kërkime, softuer dhe transport, mes të tjerash. Si rezultat i kësaj, Apple ka thënë edhe më përpara se çmimi i prodhimit është më i lartë se sa llogarisin çmontimet, shkruan Pcworld.al.

Në të kaluarën iPhone 6, 5s, dhe 5 të gjithë kushtonin rreth $200 për tu prodhuar, ndërkohë që pjesët e pajisjes së fundit 4-inç të Apple, iPhone SE, vlejnë vetëm $160. /Insajderi.com