Përfitimet e konsumit të produkteve të bylmetit!

01.03.2017 17:07
Përfitimet e konsumit të produkteve të bylmetit!

Ushqimi luan rol mjaft të rëndësishem në jetën tonë!

Që organizmi ynë të jetë i shëndetshëm, duhet t’i japim rëndësi të veçantë ushqimit që konsumojmë.

Jemi vetë ne përgjegjësit kryesor për mbarëvajtjen e organizmi tonë, prandaj është e rëndësishme që të vendosim një rregull për ndjekjen e hapave kryesorë për një organizëm të shëndetshëm. Kështu, në bazë të disa hulumtimeve, rëndësi të veçantë ka edhe konsumimi i produkteve të bylmetit për organizmin e njeriut.

Produktet e bylmetit janë  produkte ushqimore me kualitet  të lartë që përmbajnë materie mjaft të vlefshme ushqyese.

Përfitimet e kosumit te produkteve të bylmetit:

1.Përdorimi i kosit si një produkt mjaft i shëndetshëm ndihmon në uljen e rrezikut të tensionit të lartë.

2.Probiotikët dhe bakteret e dobishme që janë gjetur në kos ndikojnë në shëndetin e tretjes dhe sistemit imunitar.

3.Probiotikët e dobishëm të kosit, rrisin disponimin dhe mund të ndihmojnë në trajtimin e ankthit dhe depresionit.

4.Djathi përmban proteina të çmuara të cilat organizmi i njeriut nuk i prodhon vetë dhe të cilat janë të domosdoshme në jetën e përditshme.

5.Gjiza pa yndyrë përmban proteina të cilat  ndihmojnë metabolizmin e njeriut.

  1. Qumështi përmban proteina që luajnë rol të rëndësishëm në forcimin e eshtrave.
  2. Qumështi ndihmon në uljen e rrezikut të prekjes nga paraliza të ndryshme.
  3. Produktet e qumështit ulin procesin e ndezjes dhe stresin oksidues tek personat me mbipeshë
  4. 700mg kalcium në ditë në gjuhën e ushqimeve do të thotë:

Dy gota qumësht

Dy gota kos

Dhe afërsisht 80gr djathë

  1. Në bazë të disa hulumtimeve, një ndër ushqimet kryesore për organizmin e njeriut është konsumimi i produkteve të bylmetit.

Në Meridian Express , tradita vazhdon edhe sivjet. Nga 1-8 mars ,zingjiri I marketeve të lagjjes  ju sjell kampanjën “Ditët e bylmetit”  duke ju ofruar super çmime në shumë produkte.

Oferta vlen nga 1-8 mars.

https://www.facebook.com/RrjetiMeridianExpress/

N’dere t’shtëpisë e ki ma mirë , në Meridian Express ta qet ma lirë!