Parlamenti i Skocisë voton pro një referendumi të dytë për pavarësi nga Bitania

28.03.2017 19:09
Parlamenti i Skocisë voton pro një referendumi të dytë për pavarësi nga Bitania

Parlamenti skocez ka mbështetur thirrjen e Nicola Sturgeon për një referendum të dytë të pavarësisë, në një votim të rëndësishëm ku përfundimisht mund të shohim Skotlandën duke u larguar nga Britania e Madhe, raporton “The Guardian”.

Votimi i cili u shty deri në ditën e martë për shkak të sulmit javën e kaluar në Westiminister, u miratua nga Pjesëtarët e Parlamentit Skocez nga 69 vota në 59 – gjë që siguroi ministrin e parë skocez me mandat të bëj thirrjen e dytë për referendum në mes të vjeshtës së vitit 2018 dhe pranverë 2019.