Pallaska: Vetëm pas dështimit, demarkacioni mund të dërgohet në Arbitrazh

28.09.2016 08:19
Pallaska: Vetëm pas dështimit, demarkacioni mund të dërgohet në Arbitrazh

Avokati Dastid Pallaska, ka vlerësuar se demarkacioni me Malin e Zi, nëse ai është bërë gabim, mund të ndalet vetëm me votë në Kuvendin e Kosovës.

Ai ka thënë se dështimi i miratimit të kësaj marrëveshjeje ndërkombëtare në Kuvend është e vetmja mënyrë ligjore, jo vetëm për ndalimin e hyrjes në fuqi të kësaj marrëveshjeje, por edhe për rihapjen e kësaj çështjeje, shkruan Epoka e Re.

Pallaska ka shtuar se, tek pas këtij veprimi, demarkacioni mund të rinegociohet me Malin e Zi, apo mund të dërgohet në arbitrazh ndërkombëtar.

Ai ka thënë se dështimi i kësaj marrëveshjeje në Kuvend nuk nënkupton amnisti politike për ata që e kanë bërë atë.

Pallaska ka theksuar se Qeveria dhe opozita po ballafaqohen me një krizë serioze në rrafshin kryesor të veprimtarisë politike, të ofrimit të zgjidhjeve për problemet reale në vend.