Norvegjia ofron azil për atasheun turk i dyshuar për lidhje me Gylenin

22.03.2017 14:00
Norvegjia ofron azil për atasheun turk i dyshuar për lidhje me Gylenin

Janë pranuar aplikimet për azil të kryer në Norvegji nga një atashe ushtarak dhe 4 oficerë turq, të dyshuar se kanë lidhje me organizatën FETO dhe të cilët kanë qenë me detyrë në bazat e NATO-s.

Sipas lajmit në televizionin shtetëror të Norvegjisë, NRK, mësohet se 4 oficerëve dhe një atasheu ushtarak të dyshuar për FETO-n dhe të cilën kanë pasur detyrë në bazat ushtarake të NATO-s, iu është pranuar aplikimi për azil i kryer në Norvegji pas tentativës për grusht shtetit më 15 korrik, raporton Anadolu Agency.

Kjell M. Brygfjeld, i cili ka marrë përsipër avokatinë e personave që kanë aplikuar për azil, duke konfirmuar se zyra norvegjeze e migracionit ka pranuar kërkesat për azil, ka theksuar se ndaj këtyre personave janë dhënë leje qëndrimi dhe leje pune.