Nesër dita e fundit e Blatter si president i FIFA-s

25.02.2016 20:12
Nesër dita e fundit e Blatter si president i FIFA-s

Të premten do të mbahen zgjedhjet në FIFA, ku do të zgjidhet presidenti i ri i institucionit më të lartë të futbollit botëror. Me këtë ditë do të shënohet edhe fundi i epokës Blatter, i cili ishte president i FIFA-s prej vitit 1992.

Nesër do të jetë dita e 6471-të për Blatter si president dhe fundi i tij në krye të institucionit më të lartë të futbollit botëror, cka do t’i hap rruge dikujt tjetër në atë post.

Blatter u pezullua nga detyra e tij si president pas akuzave për korrupsion, në dhënien e Kupës së Botës 2022 për Katarin para SHBA-së.

Kandidat për të marrë postin e Blatterit si president të FIFA-s janë: Gianni Infantino, Sheikh Salman bin El-Khalifa, Prince Ali bina al-Hussein, Jerome Champagne, Tokyo Sexëale.