Nënë Tereza në disa fotografi të rralla

04.09.2016 09:18

Humanistja shqiptare, Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, e njohur në botë si Nënë Tereza, sot zhvillohet ceremonia e shenjtërimit të saj në Vatikan të Romës në Itali nga Papa Françesku.

Nënë Tereza në disa fotografi të rralla

Gjatë jetës së saj, ajo veproi në shumë vende të botës, duke u dalë në ndihmë njerëzve të varfër.

Nënë Tereza, atëbotë hapi një organizatë bamirësie për fëmijët jetimë dhe të sëmurë dhe ka punuar fort që t’ua sigurojë atyre një strehë dhe një familje të shëndetshme.

Siç edhe dihet, për këtë arsye ajo është vlerësuar edhe me çmimin Nobel për Paqen në 1979-n.

Në vijim ju sjellim disa fotografi të cilat tregojnë për aktivitetin e saj./telegrafi.

n1

n2

INDIA - OCTOBER 01: Mother Teresa in her congregation "Missionary of charity" in Calcutta, India in October, 1979. (Photo by Jean-Claude FRANCOLON/Gamma-Rapho via Getty Images)

(Original Caption) Chairman of the Norwegian Nobel Institute, prof. John Sanness is handing over this year's Nobel Peace Prize to Mother Teresa.

INDIA - CIRCA 1981: Mother Teresa in Calcutta, India in 1981. (Photo by Francois LE DIASCORN/Gamma-Rapho via Getty Images)

WASHINGTON, UNITED STATES: In this 19 June 1995 file photo released by the White House, First Lady Hillary Rodham Clinton meets with Mother Teresa at the opening of the Mother Teresa Home for Infant Children 19 June 1995 in Washington. The White House announced 08 September that Hillary Clinton will attend the funeral for Mother Teresa who died 05 September. AFP PHOTO/THE WHITE HOUSE (B/W ONLY) (Photo credit should read AFP/AFP/Getty Images)

Pope Paul VI awards the first Pope John XXIII Peace Prize to Mother Teresa for her work among the poor in Calcutta and her founding of an order dedicated working with the poor.

INDIA. State of Assam. Town of Shillom. Mother TERESA being greeted during a visit to one of her missions. 1989.

With heads bowed, the Queen and Mother Teresa look at the Insignia of the Honorary Order of Merit which Her majesty has just presented to the Lady of Calcutta, at the Rashtrapati Shavar, in New Delhi, Thursday, November 24, 1983. (AP Photo)