Në Kinë ndërtohet statuja më e rëndë në botë

27.02.2016 15:38
Në Kinë ndërtohet statuja më e rëndë në botë

Banorët e Jinzhou në Kinë do të jenë së shpejti nën ‘vëzhgimin’ e statujës më ta lartë në vend, e cila është bërë për luftëtarin e kohëve të lashta, Guan Yu.

Statuja peshon rreth 1.200 ton dhe qëndron 58 metra i gjatë dhe sipas  portalit People’s Daily, kjo do të jetë statuja më e rëndë në botë.

Luftëtari i lashtë Guan Yu, njihet për trimërinë që kishte dhe aftësinë në fushën e betejave gjatë periudhës 200 – 280 para e.s.

Ky luftëtar për banoret e Jinzhou cilësohet si perëndi duke besuar në të, i cili iu sjell fatin e mirë.

Tempujt Guan janë një gjë e zakonshme në dyqanet tradicionale kineze dhe restorante në të gjithë Kinën, Taiëan dhe Hong Kong./Insajdri.com