Myslimanët shqiptar të Zvicrës zotohen për respektim të shtetit ligjor

20.03.2017 19:35
Myslimanët shqiptar të Zvicrës zotohen për respektim të shtetit ligjor

Dy subjektet shqiptare që përfaqësojnë besimtarët myslimanë të Zvicrës kanë nënshkruar marrëveshjen lidhur me laicitetin në të cilën ato zotohen për respektim të shtetit ligjor dhe për distancim nga tendencat për përdorimin e besimit fetar për qëllime politike.

Marrëveshja në mes të imamëve Mustafa Memetit, kryetar i Bashkësisë Islame Shqiptare të Zvicrës, dhe Nehat Ismailit, kryetar i Unionit të Imamëve Shqiptarë të Zvicrës është nënshkruar në praninë e përfaqësuesve të autoriteteve federale të Zvicrës dhe të tre ambasadorëve të vendeve prej nga vijnë shqiptarët, Nazane Breca, Ilir Gjoni dhe Rafet Hajdari, raporton Albinfo.ch.

Sot në Bernë, në shtëpinë e Religjioneve, dy subjektet shqiptare që përfaqësojnë besimtarët myslimanë të Zvicrës kanë nënshkruar marrëveshjen lidhur me laicitetin në të cilën ato zotohen për respektim të shtetit ligjor dhe për distancim nga tendencat për përdorimin e besimit fetar për qëllime politike.

Nismën dhe ndërmjetësimin për këtë marrëveshje e ka marrë ish ambasadori i Kosovës në Zvicër, Naim Malaj. /Insajderi.com