Monedha e artë 100 kilogramësh vidhet nga muzeu në Gjermani

28.03.2017 08:34
Monedha e artë 100 kilogramësh vidhet nga muzeu në Gjermani

Policia në Berlin kanë njoftuar se hajdutët kanë vjedhur një monedhën e artë e cila peshon 100 kilogramë ndërsa vlera e saj është miliona dollarë.

Zëdhënësi i policisë, Stefen Petersen tha se besohet që hajnat kanë hyrë përmes dritares rreth orës 3.30 të mëngjesit dhe kanë marrë monedhën e artë.

Muzeu ku ruhej kjo monedhë ka bërë të ditur se monedha e artë ishte e regjistruar në librin e rekordeve botërore për shkak të pastërtisë së arit 999,99/1000./Insajderi.com