Ministria e Jashtme refuzon kërkesën e Gjuriqit për ta vizituar Pejën

23.09.2016 20:00

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka refuzuar kërkesën e shefit të të ashtuquajturës zyrës për Kosovën, Marko Gjuriq, për ta vizituar Pejën ditën e nesërme.

Ministria e Jashtme refuzon kërkesën e Gjuriqit për ta vizituar Pejën

“Vendimi i MPJ-së, pas koordinimit edhe me institucionet e tjera të Republikës së Kosovës, vjen pas zhvillimeve të para dy ditëve, ku Gjuriq ishte përpjekur në Komunën e Gracanicës për ta devijuar agjendën dhe penguar Policinë e Kosovës në kryerjen dhe zbatimin e detyrave të saj”, thuhet në një njoftim të MPJ.

“Deklaratat e mëpastajme të tij në media kanë qenë provokuese dhe kundër frymës së bashkëpunimit që dy shtetet, Kosova dhe Serbia po synojnë ta arrijnë përmes dialogut. Mbi të gjitha, provokimet e tij deklarative janë edhe kundër interesit të qytetarëve serbë të Kosovës të cilët kanë vendosur të jetojnë në Kosovë dhe të jenë pjesë e jetës publike”. /Insajderi.com