Mbyllet çerdhja kryesore në Pejë për shkak të papastërtisë

06.06.2018 10:42
Mbyllet çerdhja kryesore në Pejë për shkak të papastërtisë

Për shkak të mungesës së kushteve elementare higjienike dhe rrezikut për shëndetin e fëmijëve, inspektorët e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinës së Kosovës (AUVK) e kanë mbyllur objektin kryesor të institucionit parashkollor “Pëllumbat e Paqes” në Pejë, shkruan “Koha Ditore”.

Këtë objekt e ka mbyllur të hënën Valon Shala, inspektor i AUVK-ut, i cili ka konfirmuar se ajo çerdhe është mbyllur për shkak të rezultateve jo të mira të disa mostrave që i kanë marrë me strisho për kontrollim në atë objekt parashkollor.

“Çerdhja duhet të jetë e mbyllur derisa të bëhet pastrimi dhe dezinfektimi i përgjithshëm i objektit. Të hënën objekti ka qenë i mbyllur dhe dje pasdite kanë filluar me pastrua dhe unë kamë qenë aty prej orës 16:00 kur kanë nisë me pastrua”, thotë Shala.

Sipas tij, drejtoresha e çerdhes duhet ta prezantojë dokumentin me të cilin dëshmohet se çerdhja është dezinfektuar nga kompania e licencuar.