Kurtz propozon krijimin e qendrave për refugjatë jashtë BE-së

06.03.2017 11:23
Kurtz propozon krijimin e qendrave për refugjatë jashtë BE-së

Ministri i Jashtëm austriak, Sebastian Kurz, propozon ngritjen e qendrave për refugjatë jashtë territorit të BE-së, duke punuar së bashku me Komisariatin e Lartë për Refugjatë, UNHCR.

Sipas Kurtz, qendrat në një pjesë mund të ripozicionohen në Gjeorgji dhe në Ballkan.

“Është e rëndësishme të sigurohet mbrojtja dhe njerëzit që në mënyrë të paligjshme përpiqen të hyjnë në Evropë të dërgohen atje”, i tha Kurtz gazetës, raporton TASS.

“Këto qendra mund të vendosen në vende si Gjeorgjia, Egjipti apo vendet perëndimore”, shtoi ai.

Kurtz beson se ajo duhet të mbyllë rrugën mesdhetare për emigrantët e paligjshëm.

Rruga mesdhetare është mënyra për të arritur në Evropë për emigrantët, e vendi i dytë është rruga e Ballkanit.