Kosova dhe Serbia takohen për funksionalizimin e vijës ajrore

09.03.2017 13:48
Kosova dhe Serbia takohen për funksionalizimin e vijës ajrore

Përfaqësues nga Kosova dhe Serbia janë takuar për herë të parë për të diskutuar çështjen e fluturimeve në mes të Beogradit dhe Prishtinës.

Ky takim është kryesuar nga Ministri Serb i Mbrojtjes Zoran Djrodjeviç. Grupi pesëmbëdhjetë anëtaresh i përbëra nga përfaqësues të institucioneve të ndryshme shtetërore, diskutuan mënyrat në të cilat diskutuan për mënyrat në të cilat do të kapërcehen procedurat të cilat e kanë bllokuar këtë çështje, raporton exyuaviation.

Funksionalizimi i fluturimeve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës është pjesë e marrëveshjes së ndërmjetësuar nga BE në Bruksel mes Serbisë dhe Kosovës.

Ky shërbim është e thënë të jetë me rëndësi të lartë për Serbinë./Insajderi.com