Komisioni Evropian dënon 11 kompani ajrore

20.03.2017 09:39
Komisioni Evropian dënon 11 kompani ajrore

Komisioni Evropian ka konfirmuar dënimin prej gati 800 milionë euro për 11 kompanitë kryesore globale “Air France-KLM” dhe “British Airways”.

Kompanitë janë gjobitur për krijimin e karteleve në trafikun ajror të mallrave për shkak të kurdisjes së çmimeve.

Shuma totale e dënimeve është 776 milionë euro dhe të gjitha linjat ajrore janë dënuar me të njëjtën lartësi, me përjashtim të “Martinair” të Holandës, për të cilat dënimi është reduktuar në 15.4 milionë euro, nga 29.5 milionë në fillim sa ishte vendosur në vitin 2010, raporton Reuters.

Gjykata e Përgjithshme e Bashkimit Evropian në vitin 2015 ka hedhur poshtë procedurat për arsye procedurale, por Komisioni tha se kishte korrigjuar gabimin dhe vendosi për të konfirmuar dënimin për të siguruar sjellje antikonkurruese, thotë AFP.