KMDLNJ dënon sulmin ndaj Parim Ollurit

17.08.2017 09:22
KMDLNJ dënon sulmin ndaj Parim Ollurit

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut ka reaguar për sulmin fizik ndaj gazetarit Parim Olluri, duke thënë se sulmi ndaj gazetarëve është sulm ndaj fjalës së lirë.

“Qëndrimit kritik kundër dukurive negative përmes frikësimit të gazetarëve të mediave elektronike dhe të shkruara, përpjekja për kufizim të lirisë së fjalës përmes frikësimit dhe sulmeve fizike ndaj gazetarëve është rruga drejt anarkisë dhe suspendim të ligjeve në fuqi”, thuhet në reagimin e KMDLNJ-së.

KMDLNj kërkon hetime të shpejta dhe dënim për ata që sulmuan gazetarin Olluri ndryshe, me pengimin e punëve të gazetarëve po kontribuohet në kufizimin e lirisë së shprehjes, informim selektiv dhe krijimin e një opinioni që është në kundërshtim të plotë me të drejtat e njeriut, lirisë së fjalës, lirisë së shprehjes.

KMDLNj e vlerëson se ndikimi i politikës dhe ndërhyrja e saj në të gjitha sferat e jetës po ndikon shumë në përshkallëzimin e situatës të cilës po i paraprinë një terrorizimi verbal, linçim publik e që po përfundon me sulm fizik dhe rrezikim të jetës të personave të shenjestruar që në një mënyrë apo tjetër po paraqesin pengesë për politikanët apo grupet kriminale të interesit. /Insajderi.com