Juncker: Brexit nuk është fundi i Bashkimit Evropian

14.09.2016 14:21
Juncker: Brexit nuk është fundi i Bashkimit Evropian

 

Presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, kërkoi të mërkurën mbledhje për mbështetje ndaj Bashkimit Evropian, duke thënë se me referendum e Britanisë së Madhe goditet blloku.

Në përcaktimin e planeve të Komisionit për Mbretërinë e Bashkuar, Juncker theksoi se referendumi, ka ardhur si paralajmërim se BE-ja përballet me një betejë për mbijetesë kundër nacionalizmit në Evropë.

“Bashkimi Evropian nuk është i bashkuar mjaftueshëm “, tha Juncker Parlamentit Evropian në Strasburg.

Por theksoi se beson se blloku më i madh tregtar në botë mbetet ende një forcë e rëndësishme.

“BE-ja si e tillë nuk është në rrezik,” tha ai.

Sipas Juncker dëshmi për këtë është propozimi i fondit të ri të investimeve Evropiane nga ish-kryeministri i Luksemburgut, për dyfishimin e buxhetit për 630 miliardë euro deri në vitin 2022.

“Fondi i investimeve Evropiane do të sigurojë një total prej të paktën 500 miliard të investimeve deri në vitin 2020, dhe do të punojë për të arritur 630 miliardë deri në vitin 2022”, tha ai.  /Insajderi.com