Hoxhaj kërkon mbështetje për liberalizimin e vizave nga eurodeputetët

13.09.2016 15:30
Hoxhaj kërkon mbështetje për liberalizimin e vizave nga eurodeputetët

Ministri i Punëve të Jashtëm, Enver Hoxhaj në Strasburg, ka zhvilluar takime me eurodeputetët e partive politike të ndryshme evropiane, nga të cilët ka kërkuar mbështetje për liberalizmin e vizave.

“Pata takime shumë përmbajtjesore me eurodeputetë, grupet parlamentare dhe raportues që e mbulojnë Kosovën dhe rajonin. I informova për angazhimin dhe zotimin e Qeverisë së Kosovës për ti përmbushur të gjitha obligimet nga ana e jonë, në mënyrë që së shpejti të marrim rekomandimin pozitiv për liberalizimin e vizave.

“Mund të them se kemi një përkrahje të fuqishme nga eurodeputetët që Kosova së shpejti të udhëtojnë pa viza” ka thënë Hoxhaj.

Hoxhaj, pritet të zhvilloj takim edhe me Komisionerin Dimitris Avramopolous dhe Sektarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës,  Thorbjon Jagland. /Insajderi.com