Hoxha: Afera e përgjimeve të trajtohet në bazë të ligjeve

01.09.2016 09:35

Ministrja e Drejtësisë, Dhurata Hoxha, ka thënë se organet e pavarura dhe kompetente e përcaktojnë se a ka bazë për të filluar procedura ligjore, pavarësisht se për kë bëhet fjalë. E pyetur për aferën e përgjimeve, ajo ka thënë se, nëse ka bazë të tillë, atëherë ligji duhet të zbatohet ndaj të gjithë atyre që kanë shkelur ligjin dhe që duhet të ballafaqohen me drejtësinë.

Hoxha: Afera e përgjimeve të trajtohet në bazë të ligjeve

Ministrtja e Drejtësisë, Dhurata Hoxha, ka thënë se afera “Pronto” nuk bën përjashtim nga rastet tjera, dhe nëse organet e drejtësisë vlerësojnë se ka bazë për t’i filluar procedurat ligjore, atëherë, sipas saj, kjo duhet të bëhet ndaj të gjithë atyre që shkelin ligjin.

Ajo në një intervistë për gazetën “Zëri”, ka thënë se pavarësia e gjyqësorit është e garantuar dhe se pushtetet të cilat funksionojnë mbi parimin e ndarjes dhe mosndërhyrjes duhet t’i shmangen komenteve dhe kritikave që do të rrezikonin pavarësinë dhe besimin e opinionit publik në sistemin gjyqësor.

Kurse duke komentuar kërkesën e zëvendëspresidentit amerikan, Joe Biden, për luftim të korrupsionit, ministrja Hoxha ka thënë se kjo kërkesë është në vijë të plotë me qasjen e re të Ministrisë së Drejtësisë që të përqendrohet në sundimin efektiv të ligjit. /Insajderi.com

(Në transkriptim të bisedave mund të ketë lëshime të vogla teknike).

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLIKGlbXyvgfjhHy2bWiIKDAwyEz5iE5-u” align=”center” mode=”normal” maxwidth=”680″]