Hamza: Kosova nuk mundet të shpenzojë 100 milionë euro për veteranët

30.09.2016 18:25
Hamza: Kosova nuk mundet të shpenzojë 100 milionë euro për veteranët

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Bedri Hamza, ka thënë se Kosova duhet të reformojë skëmën e pensioneve sepse në të kundërtën vendi rrezikon të mos ketë qëndrueshmëri financiare.

“Kemi ndarë 50 milionë euro për Skemën e veteranëve të luftës dhe invalidëve të luftës, 50 milionë euro janë më shumë se që kemi menduar që është ideale, por mendoj se 50 milionë euro janë të qëndrueshme, besojmë që mund ti akomodoj buxheti ato”, ka thënë ai, duke shtuar se nëse kjo skemë nuk reformohet, atëherë shpenzimi për këtë kategori do të jetë më i madh sesa 50 milionë

“Ne e kuptojmë dhe e pranojmë që ata që kanë sakrifikuar për këtë vend duhet të vlerësohen dhe të meritojnë vlerësim, por mënyra siç është konfiguruar kjo dhe shifrat siç janë paraqitur, mendojmë që janë përtej asaj që është e arsyeshme dhe e qëndrueshme”, ka thënë ai, njofton lajmi.net