FSK-ja pret lejen e Kuvendit

28.09.2016 08:33
FSK-ja pret lejen e Kuvendit

Politika vazhdon të jetë pengesë e transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës në Forca të Armatosura të Kosovës, ani pse kjo forcë i plotëson kushtet për të marrë detyra të reja.

Qeveria thotë se ende s’kanë datë se kur do t’i procedojnë ndryshimet kushtetuese në Kuvend, që mundësojnë bërjen e ushtrisë, ndërsa opozita akuzon ekzekutivin për neglizhencë

Këtë proces kryesisht po e pengon pakica serbe që dirigjohet nga Beogradi, shkruan Zëri.

Kështu vlerësojnë anëtarët e dy taborëve, pozitës e opozitës, nga Komisioni për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrje të FSK-së, duke qenë se kjo forcë, sipas tyre, tashmë i plotëson të gjitha kushtet për të marrë detyra të reja