Ford nis vitin me më pak fitime se në vitin 2016

11.01.2017 14:54
Ford nis vitin me më pak fitime se në vitin 2016

Ford Motor të martën ka konfirmuar se pritet të ketë më pak fitime në vitin 2015 se sa vitin e kaluar, por rivali i tyre General Motors në të njëjtën ditë, ka dhënë një parashikim shumë më optimist duke tejkaluar pritjet e Wall Street.

Ford, prodhuesi i dyti më i madh i makinave në SHBA, pohoi se gjatë vitit të kaluar ka arkëtuar  rreth 10,2 miliardë dollarë në fitim para dhënies së tatimit të rregullt  në vitin 2016, të dhëna të ngjashme me një parashikim të dhënë më parë, raporton CNBC.

Sipas Ford  fitimi do të përmirësohet në vitin 2018, por në vitin 2017 kompania do të jetë nën presion, pasi që ajo do të rrit shpenzimet në “mundësitë e reja”, duke përfshirë makinat  vetë-drejtuese dhe një rritje në shpenzimet e tjera. /Insajderi.com