Fenomeni i përdorimit të armëve në shkolla

18.09.2016 08:38

Përdorimi i armëve nëpër shkolla po shndërrohet në fenomen. As niveli qendror dhe as ai lokal nuk po marrin masa. Disa nxënës janë vrarë deri më tani nga armët në shkolla.

Fenomeni i përdorimit të armëve në shkolla

Rastet e gjuajtjeve me armë zjarri në afërsi të shkollave në Kosovë janë shpeshtuar. Më 28 janar të viti 2014 në Shkollën e Mesme Teknike në Mitrovicë, nga sulmi me thikë i një bashkëmoshatari nga Vushtrria humbi jetën i riu A. S. nga Mitrovica, nxënës i kësaj shkolle.

Në dy javët e para të viti 2014, dy filloristë humbën jetën dhe një u plagos në Prishtinë. Më 8 janar 2014, F.K. (1999) është vrarë, kurse C.B., (1999) është plagosur në oborrin e shkollës fillore “Emin Duraku”.

Më 13 janar, F.J., nxënëse e shkollës fillore “Hasan Prishtina”, është vetëvrarë në banesën e saj në lagjen “Ulpiana” në Prishtinë. Dyshohet se F.J. ishte viktimë e dhunës sistematike psikologjike të ushtruar në shkollë.

Gjuajtje me armë pati edhe të premten në afërsi të shkollës së mesme “Shtjefan Gjeçovi” në lagjen Lakërishte në Prishtinë, shkruan Zëri.