Edita Tahiri këmbëngul se marrëveshja për tabelat e veturave është arritur

12.09.2016 15:25
Edita Tahiri këmbëngul se marrëveshja për tabelat e veturave është arritur

Ministria për Dialog ka njoftuar se nesër dhe pasnesër në Bruksel do të vazhdojnë takimet e nivelit teknik në mes të Republikës së Kosovës dhe Serbisë me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian.

Në agjendë të këtyre takimeve do të jenë çështja e lëvizjes së lirë dhe ajo për kodin shtetëror telefonik të Republikës së Kosovës, thuhet në një komunikatë për media.

Ministrja Edita Tahiri ka insistuar sërish se marrëveshja për reciprocitet me tabelat e veturave mes dy shteteve është arritur, edhe pse një gjë e tillë shtë mohuar nga zyrtarë të BE-së.

“Ministrja Edita Tahiri, njëherit udhëheqësja e dialogut teknik, deklaron se marrëveshja për reciprocitetin në tabelat e veturave në mes të dy shteteve është arritur javën e kaluar, ndërsa në takimin e nesërm takimi i grupit punues për lëvizjen e lirë do të fokusohet në heqjen e tabelave të mbetura ilegale që qarkullojnë aty-këtu në komunat veriore të Kosovës”, thuhet në komunikatë.

Ndërsa në takimin për çështjen e kodit shtetëror telefonik do të diskutohet për heqjen e bllokadës që Serbia po ia bënë zbatimit të marrëveshjes për telekomin përkatësisht kodit shtetëror telefonik për Republikën e Kosovës, thuhet tutje në komunikatë./Insajderi.com