E ardhmja e bujqësisë në dorë të robotëve

07.09.2016 17:27

Ka dalë në treg një traktor që nuk ka nevojë për shofer. Kjo ka vënë në panik bujqit.

E ardhmja e bujqësisë në dorë të robotëve

Robotët mund të jenë bujqit e ardhshëm, ndërsa njeriu do të jetë një “skallvo-pronar” modern që në vend të kamxhikut do të ketë një tabletë ose telefon të mençur me të cilin do të kontrollojë të gjitha aktivitetet e korrjeve.

Ky është traktori i së ardhmes “Vector” në bujqësi dhe pritet që të jetë një nga revolucionet e shumta në fushën e teknologjisë bujqësore.

vocativ

Në disa vende sikur në Kanada tashmë bujqit, falë këtyre traktorëve, vishen në këmisha dhe xhinse pa pasur nevojë që të përvjelin mëngët për të bërë punët në ara.

Këto punë i kryen traktori i cili navigun në bazë të urdhrave që u jepen nga pronarët e traktorëve./Insajderi.com