Çmimi “Hero i Rusisë” i ndahet një polici të vrarë nga militantët

22.09.2016 15:53
Çmimi “Hero i Rusisë” i ndahet një polici të vrarë nga militantët

Presidenti rus, Vladimir Putin ka dhënë çmimin më të lartë të shtetit për një zyrtar policor i cili ishte vrarë nga militantët, pasi kishte refuzuar të heq dorë nga detyra e tij zrytare.

Lejtnant Magomend Nurbagandov nga rajoni i Dagestanit ishte kapur nga militantët islamik dhe më pas ishte vrarë në qytetin Sergokala në Dagestan.

Gjatë cerenomisë, Putin ka vlerësuar lartë punën e oficerit të lartë dhe ka thënë se ai është model për policët rusë.

Prindërit e Nurgbagandov kanë pranuar çmimin “Hero i Rusisë” për djalin e tyre të vrarë.