Banorët nisin t’i heqin gjësendet nga banesat

19.09.2016 12:11

Pas urdhrit të policisë dhënë banorëve të banesave në lagjen Dardania në Prishtinë, ata kanë nisur t'i largojnë gjësendet.

Banorët nisin t’i heqin gjësendet nga banesat

Policia e Kosovës pak më herët ka dhënë urdhër që banorët t’i largojnë gjësendet nga banesat e tyre, në të kundërtën, ata do t’i largojnë më forcë.

Në këtë mënyrë, banorët kanë nisur vetë t’i largojnë gjësendet.

b1

b3

b4

Banorët s’i lëshojnë banesat, përleshën me policinë

Policia u jep afat banorëve 10 minuta të largohen në të kundërtën do të hyjnë me forcë.

Banorët e banesave të bllokut të ri në lagjen Dardania kanë bllokuar hyrjen e këtij blloku pasi që nuk duan t’i lirojnë banesat. Banorët thonë se nuk kanë ku tjetër të shkojnë

Gjykata ka vendosur që nga sot ata t’i lirojnë banesat e tyre pasi që Ndërmarrja Banesore pretendon se është e tyre.

Por banorët kërkojnë një marrëveshje nga komuna dhe NPB që t’ua shes ato pasi që kanë investuar vetë.

Objekti ishte ndërtuar në vitet e nëntëdhjeta dhe ishte dedikuar për refugjatët serbë nga Bosnja.

Banorët thonë se lënda është dërguar edhe në Gjykatën Kushtetuese në mënyrë që t’u njihet e drejta e tyre.

Ata kanë organizuar një peticion prej  10 mijë nënshkrime në mënyrë që të kërkojnë që ata mos të flaken në rrugë.

Gjykata ka konstatuar se banesat janë të uzurpuara./rtv21/