Banknota e re prej 50 euro vjen në prill

19.03.2017 16:16
Banknota e re prej 50 euro vjen në prill

Banknota e re 50 euro e cila ka një karakter nga mitologjia greke, vjen me ndryshme pas tri monedhave tjera, 5 euro, 10 euro dhe ajo 20 euro, njofton Reuters.

Ajo ka përmirësuar karakteristikat e sigurisë për të penguar falsifikimin, është figura që kur të kthehet shënimi ndryshon ngjyrën.

Banka Qendrore Evropiane në maj 2013 ka zëvendësuar kartmonedhat 5 euro, ndërsa në shtator të vitit 2014, kartëmonedhat 10 euro, në nëntor 2015, kartëmonedhat prej 20 eurove.

Kartmonedha  e re prej 50 euro ka rritur karakteristiket sigurisë që të lëshohet me 4 prill në qarkullim ka njoftuar Reuters, përcjell Insajderi.

Do të lëshohen një total prej 5.4 miliardë euro me këto kartëmonedha. /Insajderi.com

[arve url=”http://www.reuters.com/video/2017/03/16/new-bank-note-for-the-euro-zone?videoId=371314331″/]