Arrestohet në Spanjë kritiku i Erdoganit

20.08.2017 09:54
Arrestohet në Spanjë kritiku i Erdoganit

Një shkrimtar gjermano-turk i cili është një kritik i njohur i Presidentit Rexhep Tajip Erdogan është arrestuar në Spanjë.

Dogan Akhanli, i cili ka shkruar gjerësisht të drejtat e njeriut në Turqi, u arrestua me kërkesë të autoriteteve turke në qytetin e Granadës.

Deputeti gjerman i gjelbër Volker Beck tha se masa ishte e motivuar politikisht dhe se ai kishte kërkuar që Akhanli të mos ekstradohej në Turqi.

Është e paqartë se në çfarë arsyesh është lëshuar urdhri i arrestit.

Ky veprim, tha Beck, tregoi se Presidenti Erdogan ishte i përgatitur të “zgjeronte fuqinë e tij përtej kufijve të vendit të tij” për të “frikësuar dhe ndjekur kritikët e tij në mbarë botën”.