Abrashi: 30 mijë persona janë punësuar gjatë mandatit tim

08.03.2017 12:43
Abrashi: 30 mijë persona janë punësuar gjatë mandatit tim

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi ka thënë se deri në periudhën e fundit të vitit 2016, papunësia në Kosovë është në shkallën prej 27-28 për qind.

Abrashi tha se gjatë mandatit të tij janë evidentuar diku 30 mijë vende të reja të punës, që sipas tij kanë dalë nga të dhënat për kontributet e të punësuarve.

Gjatë një diskutimi në “Fol Hapur”, Abrashi tha se në vitin 2015 në Trustin Pensional kanë qenë 230 mijë kontributdhënës, kurse kjo në fund të vitit 2016 është arrit në 260 mijë kontributdhënës.

Ministri i Punës tha se vende të punës ka në sektorët e tekstilit, në sektorin e IT-së, në sektorin e përpunimit të drurit dhe në sektorin e ndërtimeve, por mungojnë punëtorët e kualifikuar./Insajderi.com