“A do me të qitë jashtë. Rri qaty mirë je”, Xhavit Haliti ia ndal fjalën deputetit të Vetëvendosjes

06.06.2018 12:00
“A do me të qitë jashtë. Rri qaty mirë je”, Xhavit Haliti ia ndal fjalën deputetit të Vetëvendosjes

Kryesuesi i seancës së Kuvendit të Kosovës, nënkryetari Xhavit Haliti ka kërkuar nga deputetët që të jenë prezent në ora 15.30 që të jenë prezentë për votimin e ligjeve, në të kundërtën do të merren masa ndëshkuese, gjegjësisht ndalja e meditje ditore.

Në lidhje me këtë ka reaguar deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Sami Kurteshi, i cili e ka quajtur të padrejtë këtë masë. Por, i menjëhershëm ka qenë reagimi i kryesuesit Xhavit Haliti, i cili ka kërkuar që t’i ndalet menjëherë fjala deputetit Kurteshi.

“E di kur mundesh me folë. Ankohu në të Gjykatën Kushtetuese… Kam të drejtë. Vazhdojmë me shqyrtimin e raportit të Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale… Unë e komentoj rregulloren, ti nuk e komenton… Nuk je Ombudsperson më, kurrfarë të drejte nuk ke. Nëse të shkelen të drejtat, mund të ankohesh. Nuk ke të drejtë në kundërshtim me rregulloren ta marrësh fjalën… A don me të qitë jashtë. Rri qaty mirë je”, i ka thënë Haliti deputetit të Vetëvendosjes, derisa Kurteshi po fliste nga karrigeje e tij, por të cilit i ishte ndalur zërimi.