21 qytetet me infrastrukturën më të mirë

20.03.2017 10:19
21 qytetet me infrastrukturën më të mirë

Shumë kryeqendra botërore janë të paralizuara nga trafiku i vonuar dhe vonesat e mjeteve të transportit publik.

Por, ka edhe disa qytete të tjera, ku çdo gjë funksionon si të ishte e kurdisur.

Kompania e konsultimeve mbi burimet njerëzore, “Mercer”, ka publikuar rezultatet e një anketimi mbi cilësinë e infrastrukturës së qyteteve të mëdha, në botë.

Renditja e 21 qyteteve me infrastrukturë më të mirë, është si më poshtë.

21. Stockholm, Suedi

20. Oslo, Norvegji

19. Helsinki, Finlandë

18. Viena, Austri

17. Toronto, Kanada

16. Dallas, Teksas, SHBA

15. Montreal, Kanada

14. Atlanta, Georgia, SHBA

13. Paris, Francë

12. Yokohama, Japoni

11. Zyrih, Zvicër

10. Vankuver, Kanad

09. Hamburg, Gjermani

08. Sidnej, Australi

07. Londër, Angli

06. Hong Kong, Kinë

05. Duseldorf, Gjermani

04. Kopenhagen, Danimarkë

03. Mynih, Gjermani

02. Frankfurt, Gjermani

01. Singapore, Singapor